ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΔΩΡΕΑΣ

35€
60€
100€
...

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

8€
12€
18€
...
Για Εμένα
Για Δώρο
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Οι εμβληματικές και πανέμορφες πολικές αρκούδες εξαρτώνται άμεσα από τους θαλάσσιους πάγους. Ωστόσο, οι πάγοι σήμερα λιώνουν με αποτέλεσμα οι αρκούδες να μην μπορούν να κυνηγήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις δείχνουν ότι έως το 2050 οι πληθυσμοί θα έχουν μειωθεί κατά 30%. Την ίδια στιγμή η απώλεια του θαλάσσιου πάγου υπολογίζεται στο 40% μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Η κλιματική αλλαγή, η ανθρώπινη απειλή, η τοξική ρύπανση και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων απειλούν πολύ σοβαρά το μέλλον και την επιβίωση αυτού του τόσο μοναδικού είδους. Παράλληλα, ως κορυφαίοι θηρευτές, οι πολικές αρκούδες εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ρυπαντών μέσω της τροφικής αλυσίδας. Δυστυχώς η εικόνα του κατάλευκου, παγωμένου τοπίου είναι παραπλανητική, αφού η τροφή στην Αρκτική περιλαμβάνει τοξικά χημικά σε υψηλά ποσοστά. Θα αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους;

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΣΟΥ

Οι πολικές αρκούδες γίνονται όλο πιο αδύνατες και πιο πεινασμένες, αντιμετωπίζοντας σοβαρές προκλήσεις για την επιβίωσή τους. Όμως, από το 1972 το WWF εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει ένα ασφαλέστερο μέλλον για αυτά τα υπέροχα ζώα.

Μόνο με τη δική σου οικονομική υποστήριξη μπορούμε να:

  • Παρακολουθούμε το μέγεθος, την υγεία αλλά και την κίνηση των πληθυσμών της πολικής αρκούδας. 

  • Διατηρούμε υγιές το περιβάλλον της Αρκτικής φροντίζονας να παραμείνουν αδιατάρακτα τα οικοσυστήματα και υγιείς οι πληθυσμοί της άγριας ζωής.

  • Δίνουμε αγώνα γύρω από την ευαισθητοποίηση για τις απειλές της κλιματικής αλλαγής που όλοι αντιμετωπίζουμε.

  • Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινότητες για τη μείωση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπου και αρκούδας

  •  Χρηματοδοτούμε το έργο μας στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω μια πολική αρκούδα για εμένα ή για Δώρο για κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο, στέλνοντας το πιστοποιητικό υιοθεσίας στο όνομα που θα επιλέξω;

ΕΣΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Οι πολικές αρκούδες βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Είναι τα μόνα είδη αρκούδων που θεωρούνται θαλάσσια θηλαστικά, καθώς περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο θαλάσσιο πάγο του Αρκτικού Ωκεανού και εξαρτώνται από τον ωκεανό για τη τροφή τους. Μπορούν να διανύσουν κολυμπώντας σταθερά μεγάλες αποστάσεις, ώστε να περάσουν από το ένα κομμάτι πάγου στο άλλο. Τα μεγάλα πόδια τους είναι ειδικά προσαρμοσμένα για κολύμπι, τα χρησιμοποιούν για να κωπηλατούν στο νερό κρατώντας τα πίσω πόδια τους επίπεδα σαν πηδάλιο.

 

Μάθε περισσότερα για τις πολικές αρκούδες

Οι πολικές αρκούδες έχουν αξιοσημείωτη αίσθηση της όσφρησης. Μπορούν να ανιχνεύσουν μια φώκια που κολυμπά στο νερό - κάτω από ένα μέτρο συμπιεσμένου χιονιού - έως ένα χιλιόμετρο μακριά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 26.000 άγριες πολικές αρκούδες. Έως το 2050, οι αριθμοί πολικών αρκούδων ενδέχεται να μειωθούν κατά 30% λόγω της ταχείας απώλειας θαλάσσιου πάγου.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ;

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ! Επιλέγεις ένα ξεχωριστό τρόπο να μας υποστηρίξεις, που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!

  1. Διάλεξε το ζώο που προτιμάς
  2. Συμπλήρωσε τη φόρμα
  3. Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο μπορείς να επιλέξεις το όνομα του παραλήπτη, το μήνυμα που θέλεις να αναγράφεται και τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής; Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση! Μπορείς να στείλεις το προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς

Κάποια ερώτηση; Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις μας