ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ
© Paul Mellidi

Αυτή την ιδιαίτερη χρονιά η έκφραση της αγάπης μας έχει περιοριστεί. Σου έχουμε όμως έναν πολύ ωραίο τρόπο για να μοιραστείς τη δικιά σου αγάπη με τον άνθρωπο σου, ενώ παράλληλα μοιράζεσαι την αγάπη σου για την προστασία του περιβάλλοντος. Δείξε την αγάπη σου κάνοντας δώρο μια υιοθεσία πιγκουίνου!

Οι πιγκουίνοι είναι αξιαγάπητοι, μοναδικοί, ιδιαίτεροι και δυστυχώς εξαιρετικά ευάλωτοι σε απειλές όπως η κλιματική αλλαγή. Υιοθέτησε έναν πιγκουίνο και κάνε τώρα την αγάπη σου μοναδική!

ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ, ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Οι πιγκουίνοι εξαρτώνται από τον θαλάσσιο πάγο για την κύρια πηγή τροφής τους, το κριλ. Όμως, τμήματα της Ανταρκτικής και του Νότιου Ωκεανού θερμαίνονται γρήγορα, γεγονός που επηρεάζει ορισμένες από τις περιοχές όπου οι πιγκουίνοι βρίσκουν την τροφή τους, ενώ η υπεραλίευση κριλ μειώνει σημαντικά μία από τις κύριες πηγές τροφής τους.

Η συμβολική σου υιοθεσία υποστηρίζει τη δουλειά μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή και μας δίνει τα μέσα για να συνεχίσουμε. Στην Ελλάδα, δουλεύουμε στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της συνύπαρξης των ανθρώπων με τα αγρία ζώα, διατηρώντας έτσι μια πολύτιμη ισορροπία στη φύση. Μια σημαντική απειλή για αυτήν την ισορροπία είναι η κλιματική κρίση και αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για να την αναχαιτίση της.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω έναν πιγκουίνο;

Εσύ το ήξερες;

Και τα 17 είδη πιγκουίνων που υπάρχουν στη φύση, ζουν αποκλειστικά στο Νότιο Ημισφαίριο. Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι το μεγαλύτερο είδος. Μπορεί να είναι το μοναδικό πουλί που δεν θα πατήσει ποτέ στη στεριά, καθώς οι αποικίες τους βρίσκονται στον θαλάσσιο πάγο και μάλιστα αναπαράγονται στην παγωμένη θάλασσα. Περνώντας περίπου τη μισή τους ζωή μέσα στο νερό, οι πιγκουίνοι μπορούν ακόμη και να πιούν θαλασσινό νερό. Για να διατηρηθούν ζεστοί, μαζεύονται έως και 5.000 άτομα, ενήλικες και νεογνά, και κινούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε το κάθε άτομο να βρίσκεται κάποια στιγμή στην εξωτερική πλευρά, ενώ τα υπόλοιπα προστατεύονται.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ

Όταν ένας αρσενικός πιγκουίνος επιλέγει μια θηλυκιά για σύντροφο, τη φλερτάρει φέρνοντάς της πέτρες, ενώ η θηλυκιά αξιολογεί τη συμπεριφορά του και αν την εγκρίνει, μένουν μαζί για πάντα. Αρσενικοί και θηλυκοί πιγκουίνοι μοιράζονται τη φροντίδα των παιδιών τους.

Το μαύρο και άσπρο φτέρωμα ενός πιγκουίνου χρησιμεύει ως καμουφλάζ κατά το κολύμπι. Το μαύρο φτέρωμα στην πλάτη τους είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς από ψηλά, ενώ το λευκό φτέρωμα στο μπροστινό μέρος, όταν φαίνεται από κάτω, μοιάζει σαν ο ήλιος να αντανακλά στην επιφάνεια του νερού.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ;

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ! Επιλέγεις ένα ξεχωριστό τρόπο να μας υποστηρίξεις, που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!

1. Επίλεξε το ζώο που προτιμάς
  2. Διάλεξε το μήνυμα και το όνομα που θέλεις να αναγράφεται στο πιστοποιητικό υιοθεσίας
  3. Συμπλήρωσε τη φόρμα – Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο, και θέλεις να σταλεί από εμάς, μπορείς να επιλέξεις τη μέρα και την ώρα που θα το στείλουμε

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής; Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση! Μπορείς να στείλεις το προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς

Κάποια ερώτηση; Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις μας