ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΔΩΡΕΑΣ

35€
60€
100€
...

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

8€
12€
18€
...
Για Εμένα
Για Δώρο
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΤΑ
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΤΑ

Εκτιμάται ότι περίπου 1.860 γιγάντια Πάντα απομένουν σήμερα στη φύση. Βοήθησε μας να τα προστατεύσουμε.

Τα Πάντα ζούσαν κάποτε σε όλη την Κίνα, το βόρειο Βιετνάμ και τη βόρεια Μιανμάρ. Αυτή τη στιγμή όμως τα συναντάμε σε μόλις έξι απομονωμένα βουνά της Νότιας Κίνας. Με τον πληθυσμό τους να έχει μειωθεί κατά 50% μέσα στις τρεις τεευταίες γενιές, τα Πάντα απειλούνται μεταξύ άλλων από την απώλεια τροφής, την καταστροφή των βιοτόπων τους για τη διάνοιξη δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, την κλιματική αλλαγή και τον τουρισμό. Η δική σου υιοθεσία υποστηρίζει το συγκεκριμένο είδος αλλά και τη χρηματοδότηση της δράσης μας σε όλο τον κόσμο. Μαζί μπορούμε να χαρίσουμε ξανά ζωή στον πλανήτη.

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΣΟΥ

Εδώ και 44 χρόνια, συνεργαζόμαστε με την κινεζική κυβέρνηση για να βοηθήσουμε στην προστασία των Πάντα. Εξασφαλίζουμε έτσι τον καθορισμό και τη δημιουργία προστατευόμενων περιοχών για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν ανέπαφος ο βιότοπος αυτού του εμβληματικού είδους.

Μόνο με τη δική σου συμβολική υιοθεσία και οικονομική υποστήριξη:

  • Δημιουργούμε διαδρόμους επανασύνδεσης μεταξύ των βιότοπων των Πάντα.

  • Μας βοηθάς να αποκαταστήσουμε το φυσικό τους περιβάλλον.

  • Συμβάλεις στον αγώνα μας για αύξηση της έκτασης των οικοτόπων υπό νομική προστασία.

  • Υποστηρίζεις τις τοπικές κοινότητες στη διαχείριση των δασικών πόρων με βιώσιμο τρόπο.

  • Συντελείς στον αγώνα που δίνουμε για την εξάλειψη και τη ριζική καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων.

  • Συνεισφέρεις ουσιαστικά στη χρηματοδότηση του έργου μας στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω ένα Πάντα για εμένα ή για Δώρο για κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο, στέλνοντας το πιστοποιητικό υιοθεσίας στο όνομα που θα επιλέξω;

Εσυ το ηξερες;

Ένα νεογέννητο πάντα είναι ροζ, άτριχο και έχει βάρος 100 γραμμάρια -το μέγεθός του είναι περίπου το 1/900 του μεγέθους της μητέρας του- αλλά μεγαλώνοντας μπορεί να φτάσει έως και τα 150 κιλά. Παρά το τεράστιο μέγεθός τους, τα πάντα είναι εξαιρετικοί ορειβάτες.

Γιατί το πάντα είναι το σύμβολό μας; Το 1980 το WWF έγινε ο πρώτος διεθνής οργανισμός που προσκλήθηκε να εργαστεί στην Κίνα. Από τότε συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση της Κίνας για την προστασία των γιγαντιαίων πάντα.

Μαθε περισσοτερα για το Παντα

Το πάντα καθημερινά χρειάζεται να τρώει μέχρι και 38 κιλά μπαμπού. Για αυτό μεταναστεύει συχνά, ακολουθώντας τα δάση μπαμπού που κάθε 10 με 100 χρόνια μαραίνονται. Όσο τα δάση παρέμεναν εκτεταμένα, είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τη μετανάστευση αυτή χωρίς πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η διάνοιξη δρόμων και η αποψίλωση των δασών για ξυλεία ή για καλλιέργειες, έχουν περιορίσει τη δυνατότητα του για μετακίνηση. Κατά συνέπεια, απειλείται λόγω της εξαφάνισης του βιότοπού του. Καταστροφικά ως προς το φυσικό του περιβάλλον δρα και η κλιματική αλλαγή αλλά και η ανάπτυξη του τουρισμού.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ;

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ! Επιλέγεις ένα ξεχωριστό τρόπο να μας υποστηρίξεις, που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!

  1. Διάλεξε το ζώο που προτιμάς
  2. Συμπλήρωσε τη φόρμα
  3. Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο μπορείς να επιλέξεις το όνομα του παραλήπτη, το μήνυμα που θέλεις να αναγράφεται και τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής; Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση! Μπορείς να στείλεις το προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς

Κάποια ερώτηση; Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις μας