ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΔΩΡΕΑΣ

35€
60€
100€
...

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

8€
12€
18€
...
Για Εμένα
Για Δώρο
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΓΟΡΙΛΑ
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΓΟΡΙΛΑ

Οι ορεινοί γορίλες μοιράζονται μαζί μας έως και το 98% του DNA τους. Αυτό το υπέροχο είδος που κατοικεί στην Αφρική και μας μοιάζει τόσο πολύ, απειλείται κυρίως από τις ανθρώπινες ασθένειες.

Υπολογίζεται δυστυχώς ότι μόνο 1.063 ορεινοί γορίλες έχουν απομείνει ελεύθεροι στη φύση. Υιοθέτησε σήμερα συμβολικά ένα γορίλα και υποστήριξε το έργο μας. Επειδή οι γορίλες μοιράζονται μεγάλο μέρος του δικού μας DNA, μπορούν να προσβληθούν από ασθένειες των ανθρώπων, αλλά δεν έχουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να τις καταπολεμήσουν. Ακόμη και ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να καταστρέψει έναν ολόκληρο πληθυσμό. Παράλληλα, ο φυσικός βιότοπος των ορεινών γορίλων απειλείται. Παρότι προορίζονται να ζουν σε πυκνοκατοικημένα μέρη της Αφρικανικής ηπείρου, σήμερα οι ορεινοί γορίλες, λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, έχουν περιοριστεί σε απομονωμένα δάση μεγάλου υψόμετρου.

ΣΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΓΟΡΙΛΑ

Η συμβολική σου υιοθεσία υποστηρίζει τη δουλειά μας και μας δίνει τα μέσα για να συνεχίσουμε. Στην Ελλάδα, δουλεύουμε στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της συνύπαρξης των ανθρώπων με τα αγρία ζώα, διατηρώντας έτσι μια πολύτιμη ισορροπία στη φύση.

Με τη συμβολική σου υιοθεσία μας βοηθάς με πολλούς τρόπους! Μαζί με τα υπόλοιπα γραφεία στον κόσμο, δουλεύουμε πάνω στην προστασία του είδους. Φροντίζουμε για την εκπαίδευση των δασοφυλάκων να εντοπίζουν και να αφαιρούν με ασφάλεια τις παγίδες άγριων ζώων, οι οποίες συχνά μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά ή να σκοτώσουν γορίλες. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινότητες για να δημιουργήσουμε νέες πηγές εισοδήματος προς όφελος των γοριλών. Συμβάλλουμε καθοριστικά στην προστασία των φυσικών βιοτόπων του ορεινού γορίλα. Μελετάμε τους πληθυσμούς του και συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να βελτιώσουμε τη διαχείριση των εθνικών πάρκων μέσα στα οποία ζουν.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω  ένα Γορίλα;

Εσύ το ήξερες; 

Οι ορεινοί γορίλες ζουν σε υψηλού υψόμετρου δάση με μπαμπού - μερικές φορές και σε ύψος 4.000 μέτρων - όπου τρώνε κυρίως φύλλα, βλαστούς και μίσχους. Περνάνε τη ζωή τους ως μέρος μιας ομάδας που αποτελείται από πολλά θηλυκά και τα μικρά τους και ένα κυρίαρχο αρσενικό. Αυτά τα κυρίαρχα αρσενικά είναι γνωστά ως ασημόραχοι γορίλες, επειδή έχουν ένα κομμάτι με ασημί τρίχες στην πλάτη και τους γοφούς τους, το οποίο αναπτύσσουν όταν είναι περίπου 12-15 ετών.

 

Μαθε περισσοτερα για τους Γορίλες

Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, οι ορεινοί γορίλες ζουν σε βουνά και σε υψόμετρα μεταξύ 2.000μ. - 4.000μ. μέσα σε δάση. Έχουν παχύτερο και πυκνότερο τρίχωμα σε σύγκριση με άλλους μεγάλους πιθήκους και η γούνα τους, τους βοηθά να επιβιώνουν σε ένα περιβάλλον όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν συχνά κάτω από το μηδέν.

Ο μικρότερος πληθυσμός των ορεινών γορίλων στον κόσμο - ένα υποείδος του ανατολικού γορίλα- έχει χωριστεί στα δύο και οι επιστήμονες ερευνούν αν πρόκειται για δύο διαφορετικά υποείδη. Οι περισσότεροι από τους μισούς ζουν στην ηφαιστειακή οροσειρά Βιρούνγκα της Κεντρικής Αφρικής, μια σειρά από σβησμένα ηφαίστεια που συνορεύουν με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ρουάντα και την Ουγκάντα. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Bwindi Impenetrable (το απροσπέλαστο πάρκο) στην Ουγκάντα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ;

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ! Επιλέγεις ένα ξεχωριστό τρόπο να μας υποστηρίξεις, που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!

  1. Διάλεξε το ζώο που προτιμάς
  2. Συμπλήρωσε τη φόρμα
  3. Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο μπορείς να επιλέξεις το όνομα του παραλήπτη, το μήνυμα που θέλεις να αναγράφεται και τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής; Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση! Μπορείς να στείλεις το προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς

Κάποια ερώτηση; Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις μας