ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΔΩΡΕΑΣ

35€
60€
100€
...

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

8€
12€
18€
...
Για Εμένα
Για Δώρο
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

Οι ελέφαντες είναι από τα πιο αξιοθαύμαστα και έξυπνα ζώα που γνωρίζουμε. Δυστυχώς όμως, υπολογίζεται ότι 55 αφρικανικοί ελέφαντες σκοτώνονται καθημερινά για τους χαυλιόδοντές τους.

Υιοθέτησε σήμερα συμβολικά έναν ελέφαντα και υποστήριξε το έργο μας. Σήμερα, οι βασικοί πληθυσμοί μειώνονται εξαιτίας της λαθροθηρίας και της συρρίκνωσης των βιοτόπων τους. Υπολογίζεται ότι στην Ασία, οι ελέφαντες έχουν εξαφανιστεί από το 85% του φυσικού τους βιότοπου, ενώ στην Αφρική, περισσότεροι ελέφαντες πλέον λαθροθηρεύονται παρά γεννιούνται.

ΣΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ 

Η συμβολική σου υιοθεσία υποστηρίζει τη δουλειά μας και μας δίνει τα μέσα για να συνεχίσουμε. Στην Ελλάδα, δουλεύουμε στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της συνύπαρξης των ανθρώπων με τα αγρία ζώα, διατηρώντας έτσι μια πολύτιμη ισορροπία στη φύση.

Μια σημαντική απειλή για αυτήν την ισορροπία είναι το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων και αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για την εξάλειψη του, με στόχο να το καταπολεμήσουμε ριζικά.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω έναν ελέφαντα; 

ΕΣΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Οι αφρικανικοί ελέφαντες είναι ζώα που διατηρούν τους οικογενειακούς δεσμούς και χαρακτηρίζονται από μια πολύπλοκη κοινωνική δομή. Γενικά, υπάρχουν δύο τύποι αγελών. Η πρώτη αποτελείται από τα θηλυκά και τα μικρά τους και η δεύτερη αποτελείται από αγέλες εργένηδων, δηλαδή τα μοναχικά αρσενικά. Τα θηλυκά παραμένουν στην ομάδα που γεννήθηκαν για όλη τους τη ζωή και μοιράζονται τη φροντίδα και την ευθύνη για τα νέα μέλη της αγέλης, ενώ τα αρσενικά εγκαταλείπουν το κοπάδι μόλις φτάσουν σε μια ώριμη πια ηλικία. 

Οι ασιατικοί ελέφαντες διαφέρουν σε αρκετά χαρακτηριστικά από τους αφρικανούς συγγενείς τους. Είναι πολύ μικρότεροι σε μέγεθος και τα αυτιά τους είναι ίσια στο κάτω μέρος, σε αντίθεση με τα μεγάλα αυτιά σε σχήμα βεντάλιας των αφρικανικών ειδών. Για την ακρίβεια, οι αφρικανικοί ελέφαντες έχουν αυτιά που θυμίζουν το σχήμα της αφρικανικής ηπείρου, ενώ τα αυτιά των ασιατικών μοιάζουν με την Ινδία!

 

Μάθε Περισσότερα για τον Ελέφαντα

Ο γηραιότερος γνωστός ελέφαντας στον κόσμο έζησε για 86 χρόνια (1917-2003). Η μέση διάρκεια ζωής ενός ελέφαντα είναι από 50 έως 70 χρόνια.

Περίπου 20.000 αφρικανικοί ελέφαντες πέφτουν θύματα λαθροθηρίας κάθε χρόνο. Σε κάθε περιοχή που κατοικούν, οι ελέφαντες σκοτώνονται για τους χαυλιόδοντες, το κρέας και το δέρμα τους. Άλλες απειλές που αντιμετωπίζει το είδος στην Αφρική και την Ασία, είναι οι συγκρούσεις με την ανθρώπινη δραστηριότητα και η απώλεια και υποβάθμιση του φυσικού τους περιβάλλοντος.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ;

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ! Επιλέγεις ένα ξεχωριστό τρόπο να μας υποστηρίξεις, που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!

  1. Διάλεξε το ζώο που προτιμάς
  2. Συμπλήρωσε τη φόρμα
  3. Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο μπορείς να επιλέξεις το όνομα του παραλήπτη, το μήνυμα που θέλεις να αναγράφεται και τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής; Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση! Μπορείς να στείλεις το προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς

Κάποια ερώτηση; Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις μας