ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΔΩΡΕΑΣ

35€
60€
100€
...

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

8€
12€
18€
...
Για Εμένα
Για Δώρο
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙ
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙ

Οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την παρουσία δελφινιών στις ελληνικές θάλασσες.

Οι φυσικοί εχθροί των δελφινιών είναι ελάχιστοι, όμως κάθε χρόνο στη Μεσόγειο χιλιάδες δελφίνια χάνουν τη ζωή τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Εδώ και 24 χρόνια εργαζόμαστε για να προστατεύσουμε τα μοναδικά αυτά πλάσματα από τον μεγαλύτερο «φυσικό εχθρό» τους, τον άνθρωπο. Με τη δική σου συμβολική υιοθεσία γίνεσαι ενεργός σύμμαχος στον αγώνα μας για να σώσουμε τα μοναδικά και απειλούμενα είδη της χώρας μας και να κρατήσουμε ζωντανή τη θάλασσα μας.

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΣΟΥ

Η συμβολική σου υιοθεσία και η δική σου οικονομική υποστήριξη, μας δίνει τα μέσα για να συνεχίσουμε. Στο WWF στόχος μας είναι διασφαλίσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των δελφινιών στις ελληνικές θάλασσες. Μειωμένος πληθυσμός δελφινιών σημαίνει ανεπανόρθωτη διατάραξη στη θαλάσσια τροφική αλυσίδα και σε ολόκληρη την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Προστατεύοντας τα μοναδικά αυτά πλάσματα, κρατάμε ζωντανή τη θάλασσα μας.

  • Μέσω επιστημονικής έρευνας, καταγράφουμε την παρουσία, τη συμπεριφορά και τις μετακινήσεις των δελφινιών.

  • Προωθούμε την ανάγκη για την προστασία σημαντικών περιοχών διαβίωσής του είδους, που είναι απαραίτητο να προστατευτούν, όπως η Ελληνική Τάφρος.

  • Αναδεικνύουμε τις άμεσες απειλές που δέχονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

  • Ασκούμε πίεση συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των πληθυσμών ψαριών με τα οποία τρέφονται τα δελφίνια.

  • Αναζητούμε, διαμορφώνουμε και προωθούμε λύσεις για να περιοριστούν οι ζημιές στους ψαράδες αλλά και για να αποφεύγεται η παγίδευση των δελφινιών σε αλιευτικά εργαλεία.

  • Διεκδικούμε να σταματήσουν οι εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και την Κρήτη.

  • Προωθούμε και καταθέτουμε προτάσεις για τη λήψη θεσμικών μέτρων για την προστασία των δελφινιών, εντός και εκτός Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω ένα δελφίνι για εμένα ή για Δώρο για κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο, στέλνοντας το πιστοποιητικό υιοθεσίας στο όνομα που θα επιλέξω;

Εσυ το ηξερες;

Τα ελληνικά πελάγη φιλοξενούν τέσσερα είδη δελφινιών. Το ζωνοδέλφινo, το ρινοδέλφινο, το σταχτοδέλφινο και το κοινό δελφίνι. Όλα τα δελφίνια έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού με τη βοήθεια του οποίου προσανατολίζονται, εντοπίζουν την τροφή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους. Το κάθε δελφίνι έχει τη δική του μοναδική ηχητική υπογραφή ενώ ακούν συχνότητες 10 φορές πιο υψηλές από αυτές που ακούει ένας άνθρωπος.

Μαθε περισσοτερα για το Δελφινι

Η μείωση της διαθέσιμης τροφής για τα δελφίνια καθώς και η υποβάθμιση του θαλάσσιου οικοσυστήματος οδηγεί μακροπρόθεσμα στην μείωση των πληθυσμών τους στις ελληνικές θάλασσες. Αυτό έχει πολύ σοβαρές συνέπειες καθώς διαταράσσεται συνεχώς η θαλάσσια περιβαλλοντική ισορροπία.

Τα δελφίνια τρέφονται με άλλα θαλάσσια είδη, κυρίως ψάρια και καλαμάρια, αλλά και τα ίδια αποτελούν τροφή για άλλα, όπως οι καρχαρίες. Χωρίς τα δελφίνια η θαλάσσια τροφική αλυσίδα θα διαταραχθεί ανεπανόρθωτα, κάτι που θα έχει σοβαρές συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ;

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ! Επιλέγεις ένα ξεχωριστό τρόπο να μας υποστηρίξεις, που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!

  1. Διάλεξε το ζώο που προτιμάς
  2. Συμπλήρωσε τη φόρμα
  3. Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο μπορείς να επιλέξεις το όνομα του παραλήπτη, το μήνυμα που θέλεις να αναγράφεται και τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής; Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση! Μπορείς να στείλεις το προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς

Κάποια ερώτηση; Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις μας