© Ορέστης Σεφέρογλου
© Ορέστης Σεφέρογλου

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΔΩΡΕΑΣ

35€
60€
100€
...
Με 60€ ευρώ φυτεύεις και συντηρείς 6 δέντρα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.
Για Εμένα
Για Δώρο
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

Η δωρεά σου είναι σημαντική!

Στο WWF Ελλάς δουλεύουμε εντατικά για την προστασία των δασών μας εδώ και 30 χρόνια. Για να συνεχίσουμε όμως, σε χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Στήριξε τώρα τα δάση μας με τη δωρεά σου! 

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ

Δυστυχώς, το φετινό καλοκαίρι ήταν οδυνηρό από κάθε άποψη και η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για όλες τις καταστροφές που έχουμε υποστεί. Πέραν των ανθρώπων που χάθηκαν, των χιλιάδων ζώων που κάηκαν και των αμέτρητων περιουσιών που καταστράφηκαν, πάνω από 1,7 εκατομμύρια στρέμματα γης, συμπεριλαμβανομένων 29 προστατευόμενων περιοχών, 3 Εθνικών Πάρκων και 1 Εθνικού Δρυμού, επηρεάστηκαν σημαντικά από τις φλόγες, σύμφωνα με την πρώτη οικολογική αποτίμηση που πραγματοποιήσαμε. Τους απογοητευτικούς αυτούς αριθμούς από τις πυρκαγιές, ακολούθησαν οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά που ακόμη μένει να αποτιμηθεί.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: 

Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 25.000 υπογραφές συμπολιτών μας ζητώντας από την Κυβέρνηση ριζική αλλαγή του σημερινού αναποτελεσματικού μοντέλου αντιμετώπισης και προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές. Δεν σταματάμε όμως εδώ! Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, μαζί με τις διεκδικήσεις από την κυβέρνηση, η προστασία των δασών βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης μας. Θα στηρίξεις το έργο μας;   

  1. Στον Έβρο θα αρχίσουμε άμεσα να δουλεύουμε στην αποκατάσταση της φύσης με έμφαση στην αποικία του μαυρόγυπα στο δάσος της Δαδιάς αλλά και στη φροντίδα και παρακολούθηση της υπόλοιπης ορνιθοπανίδας στο δάσος της Δαδιάς. 

  2. Επιπλέον υποστηρίζουμε τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης σε όλη τη χώρα, παρέχοντάς τους εκπαίδευση και εξασφαλίζοντας τους οικονομικούς πόρους για την απόκτηση εξοπλισμού.

  3. Παράλληλα συνεχίζουμε το επιτυχημένο μοντέλο αναδάσωσης στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σουνίου όπου θα φυτέψουμε 25.000 δέντρα, εξετάζοντας παράλληλα να ξεκινήσουμε αντίστοιχες δράσεις σε περιοχές που το απαιτούν.  

  4. Τέλος για να πετύχουν οι όποιες προσπάθειες αναδάσωσης, χρειαζόμαστε φυτά. Για το λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα συλλογής σπόρων. Εκατομμύρια φυτά θα χρειαστούν για αναδασώσεις στο μέλλον και υπάρχει τρομερή έλλειψη κατάλληλου φυτευτικού υλικού.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ 

 

Με 35€ βοηθάς να εξασφαλίσουμε σπόρους για μελλοντικές αναδασώσεις.

Με 60€ ευρώ φυτεύεις και συντηρείς 6 δέντρα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Με 100€ βοηθάς στην αγορά εξοπλισμού για τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες.

Για να καταφέρουμε όλα τα παραπάνω, χρειαζόμαστε άμεσα οικονομική στήριξη. Βοήθησε μας σήμερα να συλλέξουμε σπόρους, να φυτέψουμε δέντρα και να ενισχύσουμε τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης της χώρας. Η δική σου βοήθεια είναι πολύ σημαντική και μας δίνει τα μέσα να συνεχίσουμε. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να ορίσουμε το μέλλον που θέλουμε να έχουν τα δάση αυτής της χώρας.

Κάνε τη Δωρεά σου σήμερα.

 ΤΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ 
Με την ολοκλήρωση της Δωρεάς σου, θα λάβεις από εμάς μια προσωποποιημένη ευχαριστήρια κάρτα με το όνομά σου. Εαν επιθυμείς, μπορείς επίσης να στηρίξεις τη δράση μας, κάνοντας τη Δωρεά σου στο όνομα κάποιου αγαπημένου σου προσώπου. Εμείς θα στείλουμε άμεσα την προσωποποιημένη ευχαριστήρια κάρτα με το μήνυμά σου, στο email που θα μας υποδείξεις! 

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς.