© © Χαρίκλεια Μινώτου / WWF Ελλάς

Εις μνήμην
ΣΩΣΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

Χωρίς εσένα, τα δάση μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ!

Γνώριζες ότι οι μεγάλες πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού σε Εύβοια, Πελοπόννησο, Αττική, Φθιώτιδα και στα νησιά μας, έκαψαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα; Τριπλάσια από ό, τι ο μέσος όρος των καλοκαιριών των τελευταίων 20 ετών!

Κάθε χρόνο, γινόμαστε μάρτυρες των ολοένα και πιο καταστροφικών δασικών πυρκαγιών. Μόνο με τη δική σου σημαντική συμβολή, μπορούμε να προστατέψουμε τα δάση μας.

Η φύση μας, ο πολιτισμός μας και η ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας απειλήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και κινδυνεύουν να απειληθούν ξανά στο άμεσο μέλλον. Μια δασική πυρκαγιά έχει σοβαρές επιπτώσεις σε κάθε επίπεδο και πτυχή της ζωής μας. Από την ανεπανόρθωτη φυσική καταστροφή σε χλωρίδα και πανίδα, έως τις σοβαρές ζημιές σε αγροτικό εισόδημα, ανθρώπινες περιουσίες αλλά και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Τώρα είναι η στιγμή να δράσουμε και να δουλέψουμε σκληρά για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Όλα τα δεδομένα, δείχνουν ότι μόνο έτσι επιτυγχάνεται η θωράκισή τους.

Το έργο μας πάνω στην προστασία των δασών είναι συνεχές και η προσπάθειά μας απαριθμεί πλέον δεκαετίες δουλειάς. Χωρίς εσένα στο πλευρό μας, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα.

Η υποστήριξή σου, μας δίνει τα μέσα να συνεχίσουμε και αυτό αλλά και κάθε επόμενο καλοκαίρι.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

• Δουλεύουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά πάνω στο σχέδιο πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

• Υλοποιούμε αυτοψίες σε πυρόπληκτες περιοχές με σκοπό να λάβουμε δράση καταθέτοντας προτάσεις για έγκαιρη πρόληψη αλλά και αποκατάσταση των ζημιών.

• Προχωράμε σε αναδασώσεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν από πυρκαγιές.

• Ευαισθητοποιούμε και ενημερώνουμε τους πολίτες.

• Καταθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις προς την Πολιτεία.

• Ενισχύουμε εθελοντικές ομάδες και συνεργαζόμαστε με εκπαιδευτικούς για να προωθήσουμε την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου για να κρατήσουμε τα δάση μας ζωντανά.