ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

ΣΩΣΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

Η στήριξή σου είναι καθοριστική για την προστασία των δασών μας.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ!

Κάθε καλοκαίρι γινόμαστε μάρτυρες πυρκαγιών που καταστρέφουν τους πολύτιμους δασικούς μας πνεύμονες και τις περιουσίες μας, ενώ δυστυχώς κινδυνεύουν ή χάνονται ανθρώπινες ζωές. Για να αλλάξει αυτό, χρειάζεται τώρα  να δώσουμε προτεραιότητα στην πρόληψη έναντι της καταστολής.

Ανήκουμε δυστυχώς στην πεντάδα των χωρών που μας αντιστοιχεί το 80% των καμένων εκτάσεων στην Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν θα αλλάξει αν συνεχίσουμε να επενδύουμε μόνο σε μέσα καταστολής (οχήματα και εναέρια μέσα) ή στην ποσοτική μεγέθυνση του μηχανισμού καταστολής. Όταν χρειάζεται να σβήσουμε τη φωτιά είναι πλέον αργά.

Η επένδυση στην πρόληψη είναι ο μόνος τρόπος για να θωρακίσουμε πραγματικά τα δάση και τις ζωές μας από τις πυρκαγιές που θα γίνονται όλο και χειρότερες λόγω της κλιματικής κρίσης και των μεγαλύτερων σε διάρκεια καυσώνων και περιόδων ξηρασίας που προβλέπεται να προκαλέσει. Η μάχη της πρόληψης σήμερα, θα σώσει τα δάση μας αύριο. Για αυτό ζητάμε τη στήριξή σου για να προστατεύσουμε τα δάση μας αυτό και τα επόμενα καλοκαίρια!

Η δωρεά σου θα συμβάλλει στην:

• Ενίσχυση του νέου μας πιλοτικού προγράμματος για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στη Χίο.

• Υποστήριξη της δουλειάς μας για ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα δασοπυροπροστασίας με έμφαση στην πρόληψη και όχι την καταστολή.

• Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση χιλιάδων πολιτών.