© Michael Dantas / WWF-Brazil

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

ΣΩΣΕ ΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

Ο μεγαλύτερος πνεύμονας του πλανήτη μας καίγεται και πάλι. Κάνε τώρα μια δωρεά για να σώσουμε τον Αμαζόνιο.

Τον Αμαζόνιο τον χρειαζόμαστε!

Το δάσος του Αμαζονίου καίγεται και πάλι. Οι καταστροφικές πυρκαγιές που οδήγησαν στην αποψίλωση τεράστιων τμημάτων του Αμαζονίου την περασμένη χρονιά συνεχίζονται και φέτος, απειλώντας τη ζωή και τα προς το ζην των αυτόχθονων πληθυσμών, αλλά και τη βιοποικιλότητα που είναι απαραίτητη για την υγεία του πλανήτη μας.

Η αποψίλωση του Αμαζονίου έφτασε σε νέο επίπεδο ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του έτους, με 3.070 τετραγωνικά χιλιόμετρα να αποψιλώνονται, αύξηση 26% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο WWF εργαζόμαστε πυρετωδώς για να σταματήσουμε τις πυρκαγιές και να βοηθήσουμε τους πληθυσμούς που πλήττονται, αλλά χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου για να μπορέσουμε να κάνουμε τη διαφορά.

Κάθε χρόνο που περνά, ο Αμαζόνιος πλησιάζει όλο και περισσότερο στο σημείο που δεν θα υπάρχει επιστροφή. Όταν καίγεται ένα τροπικό δάσος, εκτός από τα δέντρα που εξαφανίζονται, εξαφανίζεται και η καλύτερη προστασία μας από την κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου φιλοξενεί 1 στα 10 γνωστά είδη ζώων στη γη, όπως το τζάγκουαρ, το ροζ ποταμίσιο δελφίνι και ο βραδύπους.

Με τη δική σου υποστήριξή θα καταφέρουμε:

• Να δράσουμε αποτελεσματικά για να αποτρέψουμε και να σταματήσουμε τις πυρκαγιές.
  • Να υποστηρίξουμε τις τοπικές κοινότητες για να υπερασπιστούν το δάσος και τα δικαιώματά τους.
  • Να συνεργαστούμε με τις τοπικές κυβερνήσεις για να σταματήσουμε τις πυρκαγιές και την αποψίλωση των δασών.